top of page

Politik för människor

För en vecka sedan var det öppning av min EU-valskampanj, och det är roligt att minnas tillbaka till en fin kväll!


Det var roligt att träffas, tack till er alla som kom på kampanjöppningen! Tack till er som höll tal på kampanjöppningen, och kom med peppande och kloka ord. Tack till gymnasiets musiklinje som uppträdde med fin musikunderhållning.


I mitt tal på kampanjöppningen lyfte jag bland annat att EU ska handla om de stora linjerna; fred, frihet och hållbarhet. EU ska inte jobba med detaljstyrning. Det är bra att minnas att EU betyder fri rörelse, för varor, tjänster, människor. Våra möjligheter som individer är större i unionen, vi kan välja mera och ha större frihet.


Framtiden är ljus, men vi måste se till att den fortsätter vara det. Vi lever inte i en stabil värld. EU ska vara en stabil part i Europa och i världen. Stabiliteten gäller inte bara olika länder och makter, utan också samhället överlag. Polariserande krafter har fått ett allt starkare fotfäste i Europa, och vi måste vara en motvikt, det är ett ansvar. Vi måste visa att världen inte är svartvit, och att de flesta politiska frågor inte har enkla svar.


Vi behöver EU. Vi behöver gemenskapen för tryggheten. "Ömsand je man ynkeli å svag men man var starkan tå man arbeitar ilag" sjöng Kaj. Politik kräver teamarbete, trots eller just på grund av olika åsikter och infallsvinklar. I EU mer än någon annanstans.


Samarbete måste också finnas mellan Finlands parlamentariker och våra nationella beslutsfattare, varje vecka. Båda händerna måste veta vad den andra gör. Vi sitter alla i samma båt.


Politik ska göras för människor och med mod. Om man tror på en sak så är det lätt att stå rakryggad och så länge man står där för andra människors skull så är det nästan omöjligt att blåsa omkull.



22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page